"EL CLASICO"
Een kop koffie met een scheut licor of andere sterke drank. Elk land heeft hier wel zijn eigen variant op. In deze post lees je precies hoe je “el clasico” bereidt. En nee, dan hebben we het niet over de wedstrijd Barcelona tegen Real, maar over de spanish coffee!
Er bestaan veel recepten voor spanish coffee met elk een andere drank in de hoofdrol. In dit recept zal die rol worden vervuld door Licor Cuarenta Y Tres. Deze licor staat bekend om zijn tonen van vanille (waarschijnlijk een van de 43 geheime ingrediënten die we hebben weten te identificeren). Een stevige espresso geeft een mooi contrast tegen deze zoete tonen. Niet voor niets dus dat dit een lieveling is voor velen.
Met de onderstaande ingrediënten maak je 2 glazen Spanish Coffee

Spanish Coffee Recept
Voor je de de onderstaande stappen volgt is het aanbevolen om de licor 43 op kamertemperatuur te laten komen en de glazen met heet water voor te verwarmen.
Stap 1
Doe de verse slagroom samen met een mespuntje kaneelpoeder in een kom en klop dit op tot de slagroom opgestijfd is.
Stap 2
Gebruik het keukenmes om schaafsel van de pure chocolade te maken.
Stap 3
Vul de glazen met licor 43 en giet hier vervolgens de espresso bij.
Stap 4
Vul de rest van het glas met een gulle toef slagroom.
Stap 5
Snij een schijfje van de sinaasappel en garneer hiermee het glas.
Stap 6
Garneer het glas met het chocoladeschaafsel en een vleugje kaneelpoeder.
Stap 7
Geniet van deze heerlijke koffie klassieker.
